Ex-Belkin-renner Bodridge 4,5 jaar de cel in voor drugshandel

5 July 2019

Comments: 0

Vrijdag 5 juli 2019 – Voormalig wielrenner Jack Bobridge is vrijdag door een Australische rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar wegens drugshandel.
De 29-jarige Bobridge, die tijdens zijn wielerloopbaan onder meer uitkwam voor de Nederlandse ploeg Belkin en diens voorloper Blanco, werd afgelopen mei schuldig bevonden aan het verkopen van xtc-pillen en kreeg vrijdag zijn straf te horen.
De Australische politie kwam Bobridge op het spoor bij een op dealers van partydrugs gerichte undercoveractie. Hij mocht na het betalen van de borg in vrijheid zijn zaak afwachten.

De oud-wielrenner gaf tijdens de rechtszaak toe dat hij gedurende zijn carrière drugs als xtc en cocaïne had gebruikt. Ook noemde hij tijdens de getuigenis de namen van twee andere renners, maar de rechter maakte die namen niet bekend.
De advocaat van Bobridge zei tegen de rechtbank dat zijn cliënt volhoudt onschuldig te zijn. Hij komt na 2,5 jaar in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Bobridge succesvol op baan en weg
Bobridge was op de Olympische Spelen van 2012 en 2016 onderdeel van de Australische ploeg die zilver won op de ploegachtervolging op de baan. Op die discipline werd hij tevens twee keer wereldkampioen met Australië. Daarnaast werd hij drie keer Australisch kampioen op de weg en één keer op de tijdrit.
Naast voor Blanco en Belkin reed Bobridge voor de profploegen Garmin-Cervélo, Orica-GreenEDGE en Trek-Segafredo. In 2016 beëindigde hij bij die laatste ploeg zijn carrière vanwege een reumatische aandoening.
-nu.nl-