Frans toptalent Ndombele (22) voor recordbedrag van Lyon naar Spurs

3 July 2019

Comments: 0

Woensdag 3 juli 2019 –  Tottenham Hotspur heeft het Franse toptalent Tanguy Ndombele (22) binnen. De finalist van de Champions League betaalt een recordbedrag van ruim 60 miljoen euro aan Olympique Lyon en dat bedrag kan door bonussen nog met zo’n 10 miljoen euro oplopen.

Vorig seizoen contracteerde de club uit Londen geen enkele speler.
Clubrecord
De transfersom van zeker 60 miljoen euro is een clubrecord van Tottenham Hotspur. Het record stond op naam van Davinson Sánchez, die in 2017 voor minimaal 40 miljoen euro werd overgenomen van Ajax. Nu neemt middenvelder Ndombele dat record dus ruim over. De 22-jarige Fransman tekent een contract tot 2025 bij Spurs.

Loopbaan
6-voudig Frans international Ndombele begon zijn professionele loopbaan in 2014 bij Amiens. De middenvelder trok in augustus 2017 naar Lyon. Voor de Franse club speelde hij in totaal 96 competitiewedstrijden waarin hij goed was voor 16 assists.

2e transfer van de dag
Het is de 2de transfer van de dag voor Tottenham. Eerder vandaag werd Jack Clarke aangetrokken van Leeds United. Hij zal komend seizoen wel nog op huurbasis spelen voor de club uit de Championship.
-voetbalzone-