Gasly zingt jaar waarschijnlijk uit bij Red Bull: ‘Gaan de zaken niet veranderen’

31 July 2019

Comments: 0

Woensdag 31 juli 2019 – Hoewel Pierre Gasly allesbehalve een gelukkig debuutseizoen kent bij Red Bull, hoeft de Fransman niet bang te zijn dat hij dit seizoen vervangen wordt. Topadviseur Helmut Marko drukt geruchten over een vroegtijdige vervanging de kop in.

“Dit jaar zullen we de zaken niet veranderen. We zullen het seizoen dus beëindigen zoals het nu gaat”, is Marko duidelijk tegenover Motorsport.com.

Daniil Kvyat is een van de namen die genoemd wordt als mogelijke vervanger van Gasly. Tenminste, Toro Rosso-teambaas Franz Tost noemt de naam van zijn pupil. De 25-jarige Rus eindigde afgelopen weekend verrassend op het podium tijdens de GP van Duitsland.

Dit had te maken met de vele uitvallers op het regenachtige circuit van Hockenheim, maar ook met de skills van Kvyat, vindt Trost. De teambaas denkt dat Kvyat dan ook klaar is voor een nieuwe promotie naar Red Bull, het team waar hij in 2015 en 2016 al voor reed. Destijds werd hij door tegenvallende prestaties vervangen door Max Verstappen.

Maar nu is de Rus dus helemaal klaar voor de stap, vindt Trost. “Vooral omdat er nu een langere periode tussen zit. Hij is meer ervaren en weet hoe hij overal mee om moet gaan. Hij heeft dus zeker een stap gemaakt.”

“Hij moest toen na 1 seizoen al richting Red Bull, doordat Vettel naar Ferrari ging. Maar in de tussentijd heeft hij veel geleerd, ook vorig jaar als simulatorcoureur bij Ferrari. Hij is echt op de goede weg en daar ben ik persoonlijk heel blij mee.”
-sportnieuws-