Koreaanse fans woedend na niet spelen Ronaldo: ‘Hij moet de kaartjes terugbetalen’

31 July 2019

Comments: 0

Woensdag 31 juli 2019 – Zoals iedere topclub inmiddels gewend is, wordt er aan het begin van het seizoen flink gereisd om flappen te verdienen. Zo trok Juventus door China om inmiddels in Zuid-Korea de naam van de club in aanzien te doen stijgen. Moet je alleen niet je sterspeler op de bank laten zitten…
Want Cristiano Ronaldo kwam niet in actie tegen de All Stars van de K-League (de eredivisie van Zuid-Korea), terwijl 63.000 man daar in het Seoul World Cup Stadium op zaten te wachten. Sterker nog Robin Chang, Koreaans multimiljonair, regelde de wedstrijd en liet zelfs vastleggen dat CR7 minimaal 45 minuten moest voetballen.

Tot ieders verbazing bleef de Portugees 90 minuten in zijn trainingstricot op de bank. Chang ging nog tijdens de wedstrijd verhaal halen bij Juve-baas Pavel Nedved, maar die kon niet anders dan zijn excuses aanbieden. ”Sorry, maar hij wil niet. Ik kan er niets aan doen”, was zijn antwoord”, vertelde een huilende Chang achteraf aan Reuters.

‘Terugbetalen’
Inmiddels is een groepje ex-fans zelfs zo boos geworden dat ze een advocaat hebben ingeschakeld. Ze eisen de prijs van het ticket terug plus nog een flinke schadevergoeding. Dat totaal bedrag komt op €758,- per supporter. Inmiddels zouden 2.500 mensen zich bij de advocaat hebben gemeld.

Een snelle rekensom leert ons dat Juventus zo een slordige 2 miljoen euro zou moeten betalen. Dat is bijna evenveel als wat de club in totaal verdiende tijdens hun trip aan Azië, namelijk 2,3 miljoen euro. Of de zaak echt wat wordt is natuurlijk nog maar te bezien, duidelijk is dat veel Ronaldo-fans in Zuid-Korea inmiddels niks meer met de Portugese grootheid te maken willen hebben.
-sportnieuws-