Seedorf staat met Kameroen voor pittig potje tegen Nigeria

3 July 2019

Woensdag 3 juli 2019 – Bondscoach Clarence Seedorf staat met Kameroen in Afrika Cup voor een pittige opdracht. De titelverdediger moet in de achtste finales aantreden tegen Nigeria.

Door het afsluitende gelijkspel tegen Benin (0-0) verspeelde Kameroen de eindzege in poule F en daarmee de kans op een minder sterke tegenstander. De ploeg van Seedorf, met onder anderen doelman André Onana (Ajax), speelt zaterdag in Alexandria tegen Nigeria.

Een dag eerder speelt Marokko, met Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui (beiden Ajax) en Oussama Idrissi (AZ), in Caïro tegen Benin. Het gastland Egypte treft op zaterdag Zuid-Afrika in Caïro. Thulani Serero (Vitesse) en Lars Veldwijk (Sparta) behoren tot de Zuid-Afrikaanse selectie.
Liverpool-ster Mané knalt Senegal ook naar achtste finales
Ook dat laatste land heeft zich geplaatst voor de achtste finales door Kenia, dat met 10 man eindigde, met 2-0 te verslaan. Ismaïla Sarr en Sadio Mané maakten de doelpunten. De steraanvaller van Liverpool miste nog een strafschop, maar maakte zijn foutje in de tweede helft goed door wel raak te schieten vanaf elf meter.
Ook Algerije door
Algerije won al 2 wedstrijden in poule C en pakte ook de 3e. Islam Slimani (Leicester City) maakte er 2, Adam Ounas (Girondins Bordeaux) de andere goal: 3-0. De Noord-Afrikanen gaan ongeslagen door.
-voetbalzone-