Xavi Simons verlaat Barcelona

24 July 2019

Comments: 0

Woensdag 24 juli 2019 – Xavi Simons heeft FC Barcelona na negen jaar verlaten voor Paris Saint-Germain. Het Nederlandse talent tekende dinsdag een contract tot medio 2022 bij de Franse topclub.
De zestienjarige Simons, zoon van voormalig profvoetballer Regillio Simons, maakte sinds 2010 deel uit van de jeugdopleiding van FC Barcelona. De middenvelder kwam afgelopen seizoen in actie voor het onder 17-elftal.
Simons stond bekend als een van de grootste talenten bij Barcelona, maar van een doorbraak bij de Catalanen komt het dus niet meer. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zou er volgens Spaanse media op financieel vlak niet zijn uitgekomen met Barcelona, waardoor Simons voor een vertrek naar PSG koos.
“Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen. Toen ik voor het eerst het shirt van Barcelona aantrok, kwam er voor mij een droom uit”, schrijft de geboren Amsterdammer, die bij de Parijzenaars zijn eerste profcontract tekent, op Twitter.
“Ook al ben ik slechts zestien jaar, ik heb altijd de liefde gevoeld van de honderdduizenden Barcelona-fans die mij graag in Camp Nou zagen spelen. Ik kan hen alleen maar vanuit de grond van mijn hart bedanken.”
Simons, die momenteel met zijn vader in Spanje woont, kwam al uit in de jeugdelftallen van Oranje. Hij speelde afgelopen seizoen drie wedstrijden voor Nederland onder 16.
-nu.nl-