Ajax bereikt play-offs Champions League

14 August 2019

Comments: 0

Woensdag 14 augustus 2019 – Ajax heeft zich dinsdag ten koste van PAOK en met behoorlijk veel moeite voor de play-offs van de Champions League geplaatst. De Amsterdammers wonnen in de Johan Cruijff ArenA met 3-2, nadat het heenduel in Griekenland vorige week in 2-2 was geëindigd.
Ajax kwam voor eigen publiek in de 23e minuut op achterstand door een doelpunt van oud-Feyenoorder Diego Biseswar, maar voorkwam daarna een verrassende uitschakeling in een bij vlagen verhitte wedstrijd.
Eerst maakte Dusan Tadic er in de 42e minuut met zijn tweede strafschop (hij had de eerste vlak daarvoor nog gemist) 1-1 van, waarna Ajax in de slotfase uitliep naar 3-1 dankzij een kopbal van Nicolás Tagliafico en opnieuw een strafschop van Tadic.
In blessuretijd tekende Biseswar met een schot in de verre hoek nog voor 3-2, maar in de laatste minuut kregen de Grieken geen kansen meer op de derde treffer.
Ajax, dat vorig seizoen nog in de halve finales stond, neemt het voor een plek in de groepsfase van de Champions League op tegen APOEL Nicosia. De ploeg uit Cyprus maakte dinsdag de eerdere 1-2-nederlaag goed tegen het Azerbeidzjaanse Qarabag FK: 0-2.Bij Ajax ontbrak Kasper Dolberg opvallend genoeg in de wedstrijdselectie. De Deense spits, die kwakkelt met zijn vorm, moest op de tribune plaatsnemen.
-nu.nl-