Ajax hoopt historische uitschakeling te voorkomen tegen Apoel

28 August 2019

Comments: 0

Woensdag 28 augustus 2019 – Ajax hoopt vandaag tegen APOEL te ontkomen aan een in meerdere opzichten historische uitschakeling. Vorig jaar reikte het sterke Ajax tot de halve finales van het miljoenenbal. Het kwam in de Champions League-historie slechts één keer voor dat een halvefinalist in het volgende seizoen in de kwalificatie strandde.
In de zomer van 1996 bleef Panathinaikos in de voorronde steken tegen Rosenborg BK. Een seizoen eerder kwam de Griekse topclub nog tot de halve eindstrijd, waarin Ajax te sterk was.
Destijds was het kwalificatietraject voor de Champions League wel korter dan dit seizoen. Er hoefde slechts één ronde te worden overleefd om het hoofdtoernooi te bereiken.
De laatste keer dat een halvefinalist in het volgende Champions League-seizoen ontbrak was in 2011. Schalke 04 werd toen veertiende in de Bundesliga en mocht op basis van die rangschikking niet eens meedoen aan de voorrondes.
Een uitschakeling van Ajax tegen APOEL zou in meerdere opzichten bijzonder zijn, want het zou ook betekenen dat voor het eerst in 26 jaar geen enkele Nederlandse club in de Champions League vertegenwoordigd is .
In het seizoen 1993/1994 was ons land voor het laatst afwezig in het belangrijkste Europese clubtoernooi, toen Feyenoord als landskampioen in de voorronde strandde. Nadat het IJslandse ÍA Akranes was uitgeschakeld, ging het mis tegen FC Porto.
De heenwedstrijd tussen APOEL en Ajax van vorige week op Cyprus eindigde in 0-0. De ploeg van Erik ten Hag eindigde dat duel met tien man door een rode kaart voor Noussair Mazraoui, die dus geschorst is voor de return. Ook de geblesseerde Donny van de Beek doet niet mee.
Ajax-APOEL begint woensdag om 21.00 uur. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Felix Zwayer.
-nu.nl-