Barcelona mist Messi bij competitiestart

16 August 2019

Comments: 0

Vrijdag 16 augustus 2019 – FC Barcelona moet het vandaag bij de start van het La Liga-seizoen zonder de geblesseerde Lionel Messi doen. Frenkie de Jong kan tegen Athletic Bilbao zijn officiële debuut maken.
Messi heeft een kuitblessure en miste daardoor al een groot deel van de voorbereiding. De vijfvoudig Gouden Bal-winnaar sloeg deze week de training over. Aanwinst De Jong – hij kwam voor 75 miljoen euro over van Ajax – behoort wél tot de negentienkoppige selectie. De middenvelder maakte indruk in zijn eerste oefenduels bij de Spaanse topclub en kan tegen Bilbao dus officieel debuteren.
Trainer Ernesto Valverde beschikt op de geblesseerde Messi na over een vrijwel fitte selectie in Baskenland. De enige andere afwezige is reservekeeper Neto, die eveneens met een kwetsuur kampt.
Athletic Bilbao-FC Barcelona begint vrijdagavond om 21.00 uur. Het duel in San Mamés is de opening van het La Liga-seizoen. Alle overige wedstrijden volgen zaterdag en zondag.
-nu.nl-