Barty verzuimt eerste plek te heroveren door nederlaag tegen Kuznetsova

17 August 2019

Comments: 0

Zaterdag 17 augustus 2019 –Ashleigh Barty is er zaterdag niet in geslaagd om de eerste plaats op de wereldranglijst te heroveren. De Australische ging in de halve finales van het sterk bezette WTA-toernooi van Cincinnati verrassend onderuit tegen Svetlana Kuznetsova.

De 23-jarige Barty verloor in twee sets van de elf jaar oudere Kuznetsova: 2-6 en 4-6. De Russin, die door blessureleed is afgezakt naar de 153e plaats op de wereldranglijst, besliste de partij na iets meer dan een uur op haar eerste matchpoint.

Barty begon de partij nog goed en had meteen een break voorsprong te pakken. Daarna won de mondiale nummer twee geen enkele game meer in de eerste set. In het tweede bedrijf had Kuznetsova voldoende aan een vroege break.

Bij een overwinning op Kuznetsova had Barty de eerste plaats op de wereldranglijst weer overgenomen van Naomi Osaka. De Japanse nam de koppositie op de WTA-ranking afgelopen maandag over van de Roland Garros-winnares en gaf vrijdag in Cincinnati met een knieblessure op in haar kwartfinale tegen de Amerikaanse Sofia Kenin. Kuznetsova verraste eerder Plísková en Stephens

Kuznetsova, die eerder deze week een wildcard kreeg voor de US Open, speelt in de finale tegen de winnares van het Amerikaanse onderonsje tussen Madison Keys en Kenin. Zij spelen later op de dag tegen elkaar.

Eerder deze week verraste Kuznetsova ook de Tsjechische Karolína Plísková en de Amerikaanse Sloane Stephens in Cincinnati.

– NU.nl-