Bayern vroeg Robben toestemming om nummer 10 aan Coutinho te geven

20 August 2019

Comments: 0

Dinsdag 20 augustus 2019 – Bayern München heeft toestemming gevraagd aan Arjen Robben om rugnummer 10 aan nieuwkomer Philippe Coutinho te geven. Dat bekende voorzitter Karl-Heinz Rummenigge maandag bij de presentatie van de Braziliaan.
Bayern was van plan om de rugnummers van de vertrokken aanvallers Robben en Franck Ribéry (nummer 7) komend seizoen niet te gebruiken uit respect voor de clubiconen. Coutinho, die op huurbasis overkomt van FC Barcelona, wilde echter het liefst met nummer 10 spelen.
“Hasan Salihamidzic (sportief directeur, red.) heeft Arjen gesproken over het rugnummer”, zei Rummenigge maandag bij de presentatie van Coutinho. “Arjen gaf aan dat hij er geen probleem mee heeft en wenst Coutinho het beste toe. Hij vindt nummer 10 perfect voor hem.”
Robben werd in 2009 door Bayern overgenomen van Real Madrid en speelde vanaf het eerste moment met rugnummer 10. De 35-jarige Groninger vertrok aan het einde van vorig seizoen transfervrij bij de 29-voudig landskampioen en besloot vervolgens een punt achter zijn loopbaan te zetten.
‘Coutinho directe versterking van voorhoede’
Coutinho wordt door Bayern voor een jaar gehuurd van FC Barcelona, waarna de Duitse topclub hem voor een bedrag van 120 miljoen euro definitief van de Catalanen kan overnemen. Rummenigge heeft veel verwachtingen van de Braziliaan, die zowel op het middenveld als in de aanval kan spelen.
“We waren al een tijdje bezig met zijn komst, dus we zijn erg blij dat we de transfer af hebben kunnen ronden”, aldus de 63-jarige Rummenigge. “Philippe is met zijn creativiteit en buitengewone kwaliteiten een speler die onze voorhoede direct versterkt.”
Coutinho hoopt dat hij net als Robben, die in tien jaar tijd 309 officiële duels voor Bayern speelde, een belangrijke rol kan spelen voor de Duitse topclub. “Voor mij is dit een nieuw avontuur. Ik heb net als Bayern veel ambities en ik weet zeker dat ik die samen met mijn nieuwe teamgenoten kan bewerkstelligen.”
De 27-jarige Coutinho kan zaterdag zijn debuut maken voor Bayern, dat de competitie vrijdag begon met een 2-2-gelijkspel tegen Hertha BSC. De ploeg van trainer Niko Kovac gaat dan in de Bundesliga op bezoek bij Schalke 04.
-nu.nl-