De Ligt moet wennen bij Juve: ‘Maar hij is een grotere aankoop dan Ronaldo’

24 August 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 24 augustus 2019 – Juventus begint de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Parma en dat duel betekent mogelijk het debuut van Matthijs de Ligt. Het van Ajax overgekomen toptalent heeft in zijn eerste weken nog geen onuitwisbare indruk gemaakt, maar gaat volgens journalist Luca Bianchin en Andy van der Meijde hoe dan ook slagen in Italië.
Heel gelukkig zijn de eerste minuten van de net twintigjarige De Ligt in het Juventus-shirt nog niet te noemen. Hij maakte een eigen goal tegen Internazionale, liet tegen Atlético Madrid doelpuntenmaker João Félix uit zijn rug lopen en begon tegen Triestina – de laatste test voor de competitie – op de bank.
“Je ziet dat hij nog erg moet wennen, maar dat is logisch. Het geldt namelijk voor de hele ploeg”, legt de Italiaanse journalist Bianchin uit. Hij volgt Juventus op de voet voor La Gazzetta dello Sport en wijst naar de trainerswissel bij de Italiaanse topclub.
“De vorige trainer, Massimiliano Allegri, denkt verdedigend en vanuit een goede organisatie, terwijl de nieuwe trainer Maurizio Sarri van de typische Italiaanse school uit de jaren negentig is. Hij denkt aanvallender en is meer gericht op druk zetten.”

-Bron: nu.nl-