De Ligt realistisch na reserverol bij competitiestart met Juventus

25 August 2019

In: Sport
Comments: 0

Zondag 25 augustus 2019 – Matthijs de Ligt is zich ervan bewust dat hij er veel voor zal moeten doen om een basisplek te veroveren bij Juventus. De verdediger zat zaterdag op de bank tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Parma.

In Stadio Ennio Tardini koos Juventus-coach Maurizio Sarri met Leonardo Bonucci (32) en Giorgio Chiellini (35) voor een ervaren verdedigingsduo. Chiellini kroonde zich tot matchwinner: 0-1.

“Natuurlijk had ik het liefst willen spelen. Aan de trainingen kon ik vooraf niet aflezen dat ik wissel zou staan, maar ik respecteer uiteraard het besluit van de trainer. Ik ben ook realistisch: ik zit hier in Italië nog in de gewenningsfase”, aldus De Ligt tegen het AD.

“Het duo dat vandaag speelde, Chiellini en Bonucci, werd heel lang gezien als het beste verdedigingsduo ter wereld, hè. Het is niet zo dat je je daar eventjes tussen speelt in een openingswedstrijd. Ik zal zelf mijn plek moeten veroveren dit seizoen.”

-nu.nl-