El Ghazi helt Villa aan winst op Everton, De Jong belangrijk voor Sevilla

24 August 2019

Zaterdag 24 augustus 2019 – Anwar El Ghazi heeft Aston Villa vrijdagavond met een doelpunt aan een verrassende 2-0-overwinning op Everton in de Premier League geholpen. In Spanje had Luuk de Jong een belangrijk aandeel in de winnende treffer van Sevilla tegen Granada: 0-1.
El Ghazi zette tegen Everton diep in blessuretijd de beslissende 2-0 voor Aston Villa op het scorebord. De tweevoudig Oranje-international kreeg de bal aangespeeld door Jack McGinn en passeerde doelman Jordan Pickford vervolgens in de verre hoek.
Voor El Ghazi, die deze zomer definitief de overstap van Lille OSC naar Villa maakte, is het zijn eerste treffer in de Premier League. De oud-Ajacied, die vorig seizoen in het Championship zes keer trefzeker was voor de ploeg uit Birmingham, viel een klein kwartier voor tijd in.
Wesley maakte op Villa Park na iets meer dan twintig minuten de openingstreffer voor de promovendus. De Braziliaan schoof de bal in de verre hoek na een prachtige steekpass van Jota.
Aston Villa boekte de eerste overwinning van het seizoen en staat met drie punten uit evenzoveel wedstrijden elfde. Everton heeft een punt meer en neemt de negende plek op de ranglijst in.

De Jong helpt Sevilla aan nipte overwinning

In La Liga was De Jong vroeg in de tweede helft betrokken bij het enige doelpunt van Sevilla tegen Granada. De aanvaller stormde op het doel van Granada af, maar stuitte daarbij op twee verdedigers van de thuisploeg. Joan Jordán maakte het vervolgens af.
De Jong, die deze zomer overkwam van PSV, speelde de hele wedstrijd mee bij Sevilla en wacht nog op zijn eerste competitietreffer. Vorige week kwam hij bij zijn officiële debuut tegen Espanyol (0-2-winst) ook niet tot scoren.
Door de overwinning gaat Sevilla met zes punten uit twee duels aan kop in La Liga. Later dit weekend kunnen de ‘Rojiblancos’ nog gepasseerd worden door zes andere ploegen.

-Bron: nu.nl-