FC Barcelona onthult standbeeld Johan Cruijff bij Camp Nou

27 August 2019

Comments: 0

Dinsdag 27 augustus 2019 – FC Barcelona heeft maandagavond het standbeeld van Johan Cruijff onthuld. Het eerbetoon voor de in 2016 overleden voetballegende staat op het plein bij Camp Nou.
De onthulling van het standbeeld komt een dag voor de opening van het nieuwe stadion op het trainingscomplex van Barcelona, dat de naam van Cruijff draagt. Het nieuwe onderkomen is bedoeld voor het vrouwenelftal en de beloftenploeg van de Catalanen.
“Dit standbeeld maakt de hele familie trots”, zei Jordi Cruijff bij de onthulling. “We willen iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Het beeld staat op een heel speciale plek voor Johan, namelijk waar hij als speler en coach veel tijd heeft doorgebracht.”
Cruijff stond in zijn spelersloopbaan tussen 1973 en 1978 onder contract bij Barcelona en keerde daar in 1988 terug als coach. Hij was in totaal acht jaar trainer van de 26-voudig landskampioen, die hij als coach vier titels bezorgde
-nu.nl-