Frenkie de Jong gekozen als beste speler bij basisdebuut in Camp Nou

5 August 2019

Comments: 0

Maandag 05 augustus 2019 – Frenkie de Jong heeft zondag indruk gemaakt bij zijn eerste wedstrijd in Camp Nou als speler van FC Barcelona. De middenvelder werd verkozen tot beste speler in een met 2-1 gewonnen oefenduel met Arsenal.
De 22-jarige De Jong, die deze zomer voor 75 miljoen euro werd overgenomen van Ajax, stond in de strijd om de Trofeu Joan Gamper voor het eerst in de basis bij Barcelona. Hij werd halverwege gewisseld, net als zes anderen.
Bij rust was het 0-1 door een treffer van Pierre-Emerick Aubameyang. In de tweede helft werd het gelijk door een eigen doelpunt van Ainsley Maitland-Niles en maakte Luis Suárez er vlak voor tijd 2-1 van. Lionel Messi bleef aan de kant bij Barcelona.
De Trofeu Joan Gamper, vernoemd naar de oprichter van FC Barcelona, is een jaarlijkse vriendschappelijke wedstrijd in Camp Nou. Barcelona won de laatste zeven edities.
Vorige maand maakte De Jong als invaller al zijn officieuze debuut in een met 2-1 verloren oefenduel met Chelsea. Hij kwam ook in actie tegen Vissel Kobe (2-0-zege). Barcelona speelt donderdag en zondag nog vriendschappelijk tegen Napoli.
De Jong kan op vrijdag 16 augustus officieel debuteren, wanneer de Spaanse kampioen in de competitie op bezoek gaat bij Athletic Bilbao.
Pijnlijke nederlaag Dost en Keizer
Zo’n 1.200 kilometer ten zuidwesten van Camp Nou, in Estádio Algarve, werd iets later op de avond de strijd om de Portugese Super Cup afgewerkt. Bas Dost en coach Marcel Keizer gingen daarbij met Sporting CP hard onderuit tegen Benfica: 5-0.
Bij rust was het 1-0 door een doelpunt van Rafa Silva en in de tweede helft voerden Pizzi (twee goals), Alex Grimaldo en Chiquinho de score verder op.
Sporting eindigde met tien man doordat Idrissa Doumbia vlak voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. Spits Dost werd na ruim een uur naar de kant gehaald.
De pijnlijke nederlaag is vlak voor de start van de competitie een tik voor Dost en Keizer. Sporting begint de Primeira Liga volgende week zondag met een uitduel met Marítimo.
-nu.nl-