Manchester City wint voor de zesde keer Community Shield

5 August 2019

Comments: 0

Maandag 05 augustus 2019 – Manchester City heeft zondag ten koste van Liverpool voor de zesde keer het Community Shield gewonnen. De landskampioen was op Wembley na strafschoppen te sterk. Georginio Wijnaldum was de enige die miste.
De strafschoppen waren nodig omdat de wedstrijd na negentig minuten in 1-1 was geëindigd. Wijnaldum stond net als Virgil van Dijk de hele wedstrijd op het veld bij Liverpool.
City nam al na twaalf minuten de leiding. Raheem Sterling schoot van dichtbij raak, nadat David Silva de bal voor zijn voeten werkte.
Van Dijk leek de score halverwege de tweede helft in evenwicht te brengen. De captain van Oranje volleerde de bal uit een hoekschop tegen de onderkant van de lat, waarna de bal via de lijn weer terug het veld in kwam. Walker voorkomt treffer Salah
Liverpool kreeg daarna nog enkele grote kansen om de partij in reguliere speeltijd te over de streep te trekken, maar Mohamed Salah stuitte twee keer op doelman Claudio Bravo en zag een kopbal acrobatisch van de lijn worden gehaald door Kyle Walker.
Strafschoppen moesten daardoor de beslissing brengen. Daarin nam Wijnaldum de enige misser voor zijn rekening, waardoor City de Engelse Super Cup voor de zesde keer in de historie wint.
Eerder legde de ploeg, die afgelopen seizoen zowel de titel als de FA Cup won, al in 1937, 1968, 1972, 2012 en 2018 beslag op de bokaal.

Joël Matip, achterin de partner van Van Dijk, zorgde in de slotfase alsnog voor de 1-1. De Kameroener kopte uit een hoekschop raak.