Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer heeft zijn spits Marcus Rashford in bescherming genomen

25 August 2019

In: Sport
Comments: 0

Zondag 25 augustus 2019 – Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer heeft zijn spits Marcus Rashford in bescherming genomen na diens gemiste strafschop tegen Crystal Palace zaterdag. De 21-jarige Engelsman werd na zijn misser racistisch bejegend op sociale media.

Voor de tweede wedstrijd op rij miste een speler van United een strafschop. Tegen Wolverhampton Wanderers (1-1) zag Paul Pogba zijn inzet gestopt worden, tegen Palace (1-2) trof Rashford de paal. Beide keren leidde dat tot puntenverlies.

“Er zijn veel verschillende manieren om een penalty te missen”, aldus Solskjaer met een wrange glimlach tegen de BBC na afloop van het duel met Palace. “Eerder was het een goede redding van de keeper, vandaag was het de paal. We vertrouwen erop dat de volgende er wel ingaat.”

De 46-jarige Noor ging tevens in op de racistische uitingen op Twitter aan het adres van Rashford na het missen van de strafschop. Eerder kreeg ook Pogba de nodige verwensingen naar zijn hoofd via sociale media, waardoor Twitter zelfs in gesprek ging met de Fransman en de club.

“Ik ben werkelijk sprakeloos, hier moeten de autoriteiten hard tegen optreden. Dit is ongehoord, dit moet stoppen”, liet Solskjaer zijn walging duidelijk blijken tijdens de persconferentie na afloop.

“We hebben allerlei campagnes tegen racisme en dan komen deze personen die zich verschuilen achter nepidentiteiten. Het is te gek voor woorden dat we hier in 2019 nog steeds over praten.”

-nu.nl-