Olypisch kampioen Rudisha komt met de schrik vrij bij zwaar auto-ongeluk

26 August 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 26 augustus 2019 – Atleet David Rudisha, de olympisch kampioen op de 800 meter van 2012 en 2016, is zaterdag met de schrik vrij gekomen bij een zwaar auto-ongeluk in zijn geboorteland Kenia. Een dankbare Rudisha schrijft maandag op Twitter dat hij zaterdagavond op weg naar zijn huis in Kilgoris in het westen van Kenia vol tegen een bus botste. “Maar ik ben oké en heb geen verwondingen.” Het ongeluk gebeurde doordat de auto van de wereldrecordhouder op de 800 meter een lekke band kreeg op de snelweg van hoofdstad Nairobi naar Kisuma. De atleet werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar geen breuken werden geconstateerd. Hij kon snel weer naar huis. Er vielen geen doden bij het ongeluk. Rudisha heeft door slepende rug- en knieblessures geen wedstrijd meer gelopen sinds de Diamond League-meeting in Shanghai in mei 2017. Hij zou recent weer zijn begonnen met trainen in de hoop dat hij volgend jaar zijn olympische titel kan verdedigen in Tokio.

-nu.nl-