Vierde etappe Ronde van Polen geneutraliseerd na dood Lambrecht

6 August 2019

Comments: 0

Dinsdag 06 augustus 2019 – De vierde etappe van de Ronde van Polen wordt vandaag geneutraliseerd. De rit wordt na de dood van Bjorg Lambrecht wel verreden, maar kent geen winnaar.
De etappekoers krijgt wel een vervolg, maar op gepaste wijze. Dat heeft de organisatie besloten na overleg met de renners naar aanleiding van de dood van Lambrecht.
De Belgische renner van Lotto Soudal overleed maandag nadat hij tijdens de derde etappe in een gracht viel en vol tegen een betonnen buis smakte. Hij stierf in het ziekenhuis.
Volgens oud-renner Jaroslaw Marycz, afgevaardigde van rennersvakbond CPA, gaat het peloton dinsdag wel gewoon van start in de etappe van Jaworzno naar Kocierz, maar gaan de renners gegroepeerd rijden en wordt de rit ingekort.
“Als de renners van Lotto Soudal ervoor kiezen om te starten, passeren zij de finishlijn vóór de overige renners van het peloton.”
Hetzelfde gebeurde in 2011, na de dood van Wouter Weylandt in de Giro d’Italia. Toen mochten de renners van Leopard in de rit daarna als eerste over de finish.
-nu.nl-