Vuelta-deelname van Giro-winnaar Carapaz twijfelachtig door valpartij

22 August 2019

Comments: 0

 (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Donderdag 22 augustus 2019 – Movistar beslist vandaag of vrijdag of Richard Carapaz kan deelnemen aan de Vuelta a España. De winnaar van de Giro d’Italia is zondag hard gevallen in een criterium in het Brabantse Etten-Leur.
“Carapaz heeft een gekneusde rechterschouder en talloze andere kneuzingen”, meldt de Spaanse ploeg donderdagochtend. “Na een medisch onderzoek zal de beslissing worden genomen.”
De 26-jarige Ecuadoraan verraste eerder dit jaar door de Giro d’Italia te winnen. In de Vuelta die zaterdag van start gaat, geldt hij als een van de favorieten.
Movistar heeft met de Colombiaan Nairo Quintana en de Spaanse wereldkampioen Alejandro Valverde nog twee kanshebbers op de eindzege.
Drie Nederlanders beginnen zaterdag met klassementsambities aan de Ronde van Spanje. Steven Kruijswijk is bij Jumbo-Visma schaduwkopman achter Primoz Roglic, Wilco Kelderman leidt Team Sunweb en Wout Poels is bij Team INEOS samen met de Brit Tao Geoghegan Hart aangewezen als kopman.
De 74e editie van de Vuelta begint zaterdag met een ploegentijdrit in Torrevieja aan de Costa Blanca. Op 15 september wordt de slotetappe naar Madrid verreden.
-nu.nl-