Bayern München heeft zaterdag de koppositie in de Bundesliga overgenomen

29 September 2019

In: Sport
Comments: 0

Zondag 29 september 2019 – Bayern München heeft zaterdag de koppositie in de Bundesliga overgenomen van RB Leipzig. ‘Der Rekordmeister’ won met 2-3 bij SC Paderborn, terwijl Leipzig met 1-3 verloor van Schalke 04. Borussia Dortmund verspeelde thuis punten tegen Werder Bremen: 2-2.
Serge Gnabry en Philipp Coutinho brachten Bayern met 0-2 voor bij Paderborn, waarna Kai Pröger voor de aansluitingstreffer zorgde. Robert Lewandowski breidde de marge even later weer uit en kwam zo ook in zijn zesde competitieduel op rij tot scoren.
Als de Poolse spits ook in de volgende twee Bundesliga-wedstrijden het doel vindt, evenaart hij het record van Pierre-Emerick Aubameyang. Jamilu Collins bracht zes minuten voor tijd de spanning weer terug, maar Bayern gaf de drie punten niet meer uit handen.
Leipzig stond bij rust met 0-2 achter tegen Schalke door doelpunten van Salif Sané en Amine Harit (strafschop). Rabbi Matondjo vergrootte de voorsprong een klein kwartier na rust, waarna Emil Forsberg in de slotfase nog wat terugdeed namens de thuisploeg.
Bayern gaat met veertien punten uit zes wedstrijden aan kop in de Bundesliga. Leipzig staat met dertien punten nu tweede en Schalke bezet met evenveel punten als ‘Die Roten Bullen’ de derde plaats.

-nu.nl-