Curaçao speelt twee dagen na dood reservekeeper gelijk tegen Haïti

11 September 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 11 september 2019 – Curaçao heeft in een beladen duel met 1-1 gelijkgespeeld tegen Haïti. De wedstrijd volgde twee dagen na het overlijden van reservekeeper Jarzinho Pieter, die slechts 31 jaar werd.

De doelman was met de ploeg van Curaçao al op Haïti toen hij vermoedelijk een hartaanval kreeg. Volgens lokale media was hij naar bed gegaan omdat hij zich niet lekker voelde en werd hij vervolgens niet meer wakker.

Bij de wedstrijd in de CONCACAF Nations League, die werd voorafgegaan door een minuut stilte, kwam Curaçao vroeg op achterstand, maar nog voor rust zorgde ADO Den Haag-speler Elson Hooi voor de gelijkmaker.

Het doelpunt leidde tot emotionele taferelen. De spelers van Curaçao hielden onder meer twee shirts waar een boodschap en de naam van Pieter op stond omhoog.

In de nacht van zaterdag op zondag troffen beide ploegen elkaar ook al en toen won Curaçao met 1-0. De volgende interland van de ploeg van bondscoach Remko Bicentini is op 10 oktober, wanneer vriendschappelijk wordt gespeeld tegen Panama. Vier dagen later volgt een Nations League-duel met Costa Rica.

-nu.nl-