Engeland boekt belangrijke overwinning in de EK-kwalificatiecyclus

11 September 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 11 September 2019 – Engeland heeft dinsdag een belangrijke overwinning geboekt in de EK-kwalificatiecyclus. ‘The Three Lions’ klopten Kosovo in een doelpuntenfestijn met 5-3.

Engeland kwam in Southampton al na één minuut op achterstand door een treffer van Valon Berisha. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Gareth Southgate echter met maar liefst 5-1 dankzij twee doelpunten van Jadon Sancho en goals van Raheem Sterling, Harry Kane en Mergim Vojvoda (eigen doelpunt).

De drie punten leken daarmee binnen voor de Engelsen, maar Berisha en Vedat Muriqi (strafschop) brachten Kosovo vroeg in de tweede helft terug in de wedstrijd. Kane zag even later een penalty gekeerd worden door Arijanet Muric, maar het thuisland gaf de zege uiteindelijk niet meer uit handen.

Door de overwinning verstevigt Engeland met twaalf punten uit vier wedstrijden de koppositie in groep A. De voorsprong op nummer twee Tsjechië, die met 0-3 won bij Montenegro, is drie punten. Bovendien hebben de Tsjechen één duel meer gespeeld. Kosovo zakt met acht punten naar de derde plaats.

-nu.nl-