Georginio Wijnaldum heeft Liverpool zaterdag behoed voor het eerste puntenverlies

28 September 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 28 september 2019 – Georginio Wijnaldum heeft Liverpool zaterdag behoed voor het eerste puntenverlies van het seizoen in de Premier League. Dankzij een doelpunt van de Nederlander won de koploper met 0-1 bij Sheffield United.

Wijnaldum kreeg bij zijn winnende doelpunt in de zeventigste minuut de hulp van Dean Hend

erson. De keeper van Sheffield ging enorm in de fout bij het op zich houdbare schot van de Nederlander.

Wijnaldum kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten na een afgeslagen voorzet van Divock Origi. De Rotterdammer raakte de bal niet eens zo goed, maar zag dat Henderson de bal tussen zijn benen door in het doel liet glippen.

Liverpool had zeventig minuten lang de handen vol aan Sheffield, dat als promovendus op een knappe tiende plaats staat. Ook na de tegentreffer kwam de thuisploeg nog dicht bij een stuntje, maar Leon Clarke miste in de slotfase een goede kans op de gelijkmaker.

Liverpool blijft met de maximale score van 21 punten uit zeven duels soeverein aan kop in de Premier League. Naaste belager Manchester City (dertien uit zes) speelt zaterdagavond om 18.30 uur uit tegen Everton.

Sinds de start van de Premier League in 1992 lukte het pas één keer eerder een ploeg om na zeven wedstrijden nog zonder puntenverlies te zijn. Chelsea won in het seizoen 2005/2006 zelfs de eerste negen duels en ging toen uiteindelijk ook met de titel aan de haal.