Joshua haalt inspiratie uit bokslegende Briggs voor rematch tegen Ruiz

6 September 2019

Comments: 0

Vrijdag 6 September 2019 – Anthony Joshua is vol vertrouwen voor zijn rematch tegen Andy Ruiz. De Brit laat zich daarbij inspireren door bokslegende Shannon Briggs, die donderdag aanwezig was bij een persmoment in New York.

Joshua, die op revanche aast na zijn verrassende nederlaag begin juni, vroeg Briggs om “Let’s go champ!” te roepen en sprak de inmiddels 47-jarige oud-wereldkampioen in het zwaargewicht ook buiten de persconferentie om.

“Hij vertelde me om in de ziel van Ruiz te kijken als ik tegenover hem sta. Ik weet wie ik ben en wat ik kan. Ik doe niet aan acteren”, aldus een zelfverzekerde Joshua tegen Sky Sports.

De Brit, die drie maanden geleden zijn eerste nederlaag ooit leed, zag Ruiz drie kwartier te laat komen op het persmoment. Daar zat hij echter niet zo mee.

“Ruiz is nu de kampioen en kan doen wat hij wil, maar op de avond zelf kan hij zich niet meer verstoppen. Nu telt de psychologische oorlogsvoering nog, maar het gaat uiteindelijk om het fysieke aspect. Daar kijk ik naar uit.”

Joshua heeft respect voor Ruiz

De 29-jarige Joshua heeft geen problemen met de even oude Ruiz en schaart de Amerikaan onder de sympathieke boksers.

“Ik heb al veel gezien. Mensen die verbaal sterk waren, maar niet konden vechten en bescheiden mensen die bij de besten hoorden. Ruiz behoort tot die laatste categorie”, aldus Joshua, die vindt dat veel show vooraf niet altijd tot een goed gevecht leidt.

“Kijk naar mijn gevecht met Wladimir Klitschko. We hadden respect voor elkaar en het werd een geweldige partij. Ik verheug me op het gevecht. Ditmaal heb ik niet de kampioensgordel en ben ik de jager.”

Joshua en Ruiz treffen elkaar nog een keer in Londen voordat ze op zaterdag 7 december tegen elkaar vechten in Saoedi-Arabië.

-nu.nl-