Juventus boekt bij debuut De Ligt spectaculaire zege op Napol

1 September 2019

In: Sport
Comments: 0

Zondag 01 september 2019 – Matthijs de Ligt heeft zaterdagavond met een spectaculaire 4-3-zege op Napoli zijn debuut gemaakt voor Juventus. De club uit Turijn zag de bezoekers mede door een goal van Hirving Lozano van een 3-0-achterstand terugkomen tot 3-3, maar won wel door een goal in blessuretijd.

De winnende goal in het Allianz Stadium was een eigen treffer van Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly. De Senegalees kon een vrije trap ongehinderd wegschieten, maar raakte de bal totaal verkeerd. Keeper Alex Meret kon niet voorkomen dat de bal hard binnenvloog, waardoor Juventus de topper won.

Vorige week, in het openingsweekend van de Serie A, bleef De Ligt nog negentig minuten op de bank tegen Parma. Doordat Giorgio Chiellini deze week een kruisbandblessure opliep, mocht De Ligt wel starten tegen Napoli.

De Ligt vormde het centrale verdedigingsduo met Leonardo Bonucci en oogde een paar keer kwetsbaar.

Lozano mag halverwege invallen

In de eerste helft hadden De Ligt en Bonucci nog weinig te duchten van de aanvallers van Napoli, dat begon zonder Lozano. Juventus was voor rust wel sterk.

Na zestien minuten tekende de Braziliaanse back Danilo vanuit een counter voor de openingstreffer en drie minuten later maakte Gonzalo Higuaín er 2-0 van. Toen Cristiano Ronaldo in de 62e minuut de 3-0 op het scorebord zette, leek de wedstrijd beslist.

Konstantinos Manolas bracht de achterstand van Napoli met een kopbal echter snel terug tot 3-1 en in de 68e minuut was het de halverwege ingevallen Lozano die 3-2 maakte. De van PSV overgekomen Mexicaan tikte binnen op aangeven Piotr Zielinski en gaf zo zijn debuut voor Napoli glans.

Daar bleef het niet bij, want negen minuten voor tijd scoorde Giovanni Di Lorenzo en daarbij zag De Ligt er niet goed uit. Juventus leek zo voor het eerst dit seizoen puntenverlies te lijden, maar door de wonderlijke eigen goal van Kalidou Koulibaly werd alsnog met 4-3 gewonnen.

-nu.nl-