Khabib Nurmagomedov verslaat Dustin Poirier na choke en behoudt UFC-titel

8 September 2019

Comments: 0

Zondag 8 september 2019 – In een zinderende UFC-partij versloeg de Rus Khabib Nurmagomedov de Amerikaan Dustin Poirier via een rear naked choke. In ronde 3 ging het gevecht, dat lekker gelijk opging met een licht voordeel voor Khabib, de kant op van ‘de Adelaar’.

Hiermee behoudt Khabib zijn lichtgewicht titel in de UFC (28-0). De vechter, die uitblinkt in het vechten op de grond, greep zijn kans nadat kort daarvoor Poirier hem bijna in zijn greep had.

Wederzijds respect
In tegenstelling tot zijn rivaal Conor McGregor, heeft Khabib veel respect voor Poirier. Dat bleek na afloop wel in zijn toespraak. “Ik wil niet over die bullshit guy (McGregor) praten en dat het liefst vergeten, want in MMA gaat het om respect. Voor iedereen. Dustin en ik hebben laten zien wat MMA is.” Hij en Poirier ruilden shirts met elkaar. Khabib zei de zijne te zullen veilen om geld op te halen voor de stichting van Poirier.

De fans willen dolgraag een rematch tussen Khabib en McGregor. Die 1e liet dat na afloop nog in het midden.

-sportnieuws.nl-