Klopp beste coach van het jaar

25 September 2019

Comments: 0

Woensdag 25 september 2019 – De 52-jarige coach van Liverpool kreeg de voorkeur boven Josep Guardiola van Manchester City en Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur.
Klopp kende een bijzonder succesvol seizoen met Liverpool, met als hoogtepunt de winst van de Champions League. In de Premier League werd Liverpool tweede achter Manchester City. De Duitser is de opvolger van Didier Deschamps, die de prijs een jaar geleden kreeg nadat hij Frankrijk in eigen land naar de wereldtitel had geleid.
Liverpool viel ook in de prijzen bij de prijs voor beste doelman. Die trofee ging naar de Braziliaan Allison Becker, die Ederson van Manchester City en Marc-André ter Stegen van FC Barcelona aftroefde.
De Puskás Award, de prijs voor het mooiste doelpunt van het jaar, ging naar de Hongaar Dániel Zsóri. De pas achttienjarige aanvaller scoorde medio februari met een prachtige omhaal voor zijn club Debrecen tegen Ferencváros in de Hongaarse competitie.
-nu.nl-