Miedema van grote waarde voor Arsenal bij Champions League-start

13 September 2019

Vrijdag 13 september 2019 – Vivianne Miedema heeft donderdag weer eens haar waarde bewezen voor Arsenal. De topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen leidde haar ploeg naar een 0-4-zege op Fiorentina in de eerste ronde van de Champions League.

De 23-jarige Miedema nam in Florence de eerste en derde treffer voor haar rekening en gaf de assist bij de 0-2. De spits werd net als landgenoten Daniëlle van de Donk en Jill Roord in de tweede helft gewisseld.

Het was voor Miedema haar eerste wedstrijd van het seizoen voor Arsenal, dat vier dagen geleden met een 2-1-overwinning op West Ham United aan de competitie begon. Ze miste dat duel wegens een lichte blessure.

Miedema begint aan haar derde jaar bij Arsenal. De oud-speelster van Bayern München had vorig seizoen met 22 doelpunten een groot aandeel in het kampioenschap met haar club.

De royale zege op Fiorentina betekent dat Arsenal vrijwel zeker in de achtste finales van de Champions League staat. De return op Engelse bodem staat op 26 september op het programma.

Van Veenendaal wint met Atlético Madrid

Later op de avond boekte Sari van Veenendaal met Atlético Madrid eveneens een overwinning in de eerste Champions League-ronde, al had de Spaanse ploeg meer moeite dan Arsenal. In Servië werd het 2-3 tegen Subotica.

Oranje-keeper Van Veenendaal werd vlak voor rust gepasseerd uit een strafschop en moest na rust de tweede treffer toestaan. In de slotminuut pakte Atlético alsnog de overwinning.

De return is op 25 september en dat geldt ook voor FC Twente-St. Pölten. Twente zette woensdag al een grote stap naar de laatste zestien door het heenduel met 2-4 te winnen.