Neymar maakt zich niet druk om ‘treurige’ fluitconcerten van PSG-fans

15 September 2019

In: Sport
Comments: 0

Zondag 15 september 2019 – Neymar wilde zaterdag na zijn rentree voor Paris Saint-Germain niet te veel woorden vuil maken aan zijn vijandige ontvangst in het Parc des Princes. De veelbesproken vedette kroonde zich bij zijn terugkeer meteen tot matchwinner tegen RC Strasbourg (1-0), maar werd ook continu uitgefloten door een deel van de PSG-fans.
“Het is treurig en jammer dat de supporters me uitfloten, maar ik wist dat ze dat gingen doen”, zei Neymar na het duel. “Het was niet lastig voor me, ik bleef er heel kalm onder. Ik ben het wel gewend om uitgejouwd te worden in stadions. Nu weet ik dat elk duel voor mij een uitduel zal zijn.”
De harde kern van Paris Saint-Germain, verenigd in Collectif Ultras Paris (CUP), maakte voor de wedstrijd tegen Strasbourg in een verklaring duidelijk weinig meer te moeten hebben van Neymar. De 27-jarige aanvaller was deze zomer open over zijn wens om te vertrekken uit Parijs en dat viel niet goed bij de supporters van PSG.
“Iedereen weet dat ik een transfer wilde maken, dat heb ik meermaals gezegd”, aldus Neymar. “Ik wil niet ingaan op details van de onderhandelingen, maar ik had persoonlijke redenen om te willen vertrekken. Het had niks met de club PSG te maken. Als je je niet goed voelt op een plek, wil je daar weg.”
“Ik snap dat het lastig is voor de fans, maar ik ben nu totaal gefocust op PSG. Ik zal alles geven voor de club, want dat is mijn werk. De supporters hoeven me niet te steunen of mijn naam te scanderen, maar ik hoop wel dat ze achter het team gaan staan. Dat is beter dan mij uitjouwen.”
-nu.nl-