Rapinoe wereldvoetbalster van het jaar

25 September 2019

Comments: 0

Woensdag 25 september 2019 – De eretitel voor wereldvoetbalster van het jaar ging naar de 34-jarige Megan Rapinoe, opvolgster van de Braziliaanse Marta De Amerikaanse aanvalster werd met zes doelpunten topscorer op het WK en kreeg ook de Gouden Bal voor beste speelster van het toernooi in Frankrijk. Rapinoe liet bij de verkiezing haar landgenote Alex Morgan en de Engelse rechtsback Lucy Bronze achter zich. Twee jaar geleden ging Lieke Martens met de trofee aan de haal.
Van veenendaal beste keepster van het jaar
Sari van Veenendaal is tot beste doelvrouw van het jaar uitgeroepen. De Nieuwegeinse, die afgelopen zomer de overstap van Arsenal naar Atlético Madrid maakte, werd ook verkozen tot beste keepster van het WK.
Met Arsenal veroverde Van Veenendaal afgelopen seizoen de landstitel in Engeland. Het was de eerste keer dat de FIFA een prijs voor de beste doelvrouw uitreikte.
-nu.nl-