Ronaldo leidt Portugal naar overwinning

11 September 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 11 September 2019 – In groep B leidde Ronaldo Portugal naar een 1-5-overwinning op Litouwen. De aanvaller van Juventus opende in de zevende minuut de score uit een penalty, waarna de thuisploeg na een klein half uur op gelijke hoogte kwam via een goal van Vytautas Andriuskevicius.

Portugal leek even te moeten vrezen voor het derde puntenverlies in deze kwalificatiecampagne, maar in de tweede helft stelde Ronaldo orde op zaken door nog drie keer te scoren. Bij zijn tweede treffer ging de Litouwse doelman Ernestas Setkus opzichtig in de fout. William Carvalho bepaalde in blessuretijd de eindstand.

Door de overwinning staat Portugal met acht punten uit vier wedstrijden tweede. De achterstand van de regerend Europees kampioen op koploper Oekraïne is vijf punten, al heeft die ploeg wel één duel meer gespeeld. Servië, dat zonder Dusan Tadic met 1-3 won bij Luxemburg, is met zeven punten derde.

Frankrijk en Turkije delen koppositie

In groep H kende Frankrijk een probleemloze avond tegen Andorra: 3-0. Kingsley Coman, Clément Lenglet en Wissam Ben Yedder scoorden namens de regerend

wereldkampioen in het Stade de France en Antoine Griezmann zag een penalty gestopt worden door de Andorrese doelman Josep Gómes.

Turkije kwam op bezoek bij Moldavië tot een 0-4-overwinning. Cenk Tosun was twee keer trefzeker en voormalig Go Ahead Eagles-middenvelder Deniz Türüç en Yusuf Yazici kwamen beiden eenmaal tot scoren.

Frankrijk en Turkije hebben nu beide vijftien punten, maar de Turken staan eerste dankzij een beter onderling resultaat. Nummer drie IJsland ging ondanks een goal van voormalig Ajax- en AZ-spits Kolbeinn Sigthórsson verrassend met 4-2 onderuit bij Albanië en heeft nu drie punten achterstand op de koplopers.

-nu.nl-