Trotse Zverev looft speeches Federer en Nadal na thriller in Laver Cup

23 September 2019

Comments: 0

Maandag 23 september 2019 – Alexander Zverev is trots dat hij er zondag in slaagde Team Europa de eindwinst te bezorgen in de derde editie van de Laver Cup. De Duitser is vooral Roger Federer en Rafael Nadal dankbaar voor hun rol als coaches in de apotheose van zijn beslissende partij tegen de Canadees Milos Raonic van Team World.
De wedstrijd tussen de 22-jarige Zverev en de zes jaar oudere Raonic in het Zwitserse Genève was na twee sets nog niet beslist (6-4 en 3-6), waardoor een supertiebreak uitkomst moest bieden. Vlak daarvoor kreeg de Duitser een donderspeech van teamcaptains Federer en Nadal en dat sorteerde duidelijk effect.
“Roger en Rafael waren tegen me aan het schreeuwen in de kleedkamer voor de tiebreak en benadrukten dat deze wedstrijd mijn seizoen om kon draaien”, blikte een trotse Zverev terug op de motiverende speeches van de legendarische tennissers.
“Zonder al deze jongens op de bank was het me nooit gelukt. Het was een ongelooflijk weekend en de slotpartij was ook nog eens heel speciaal. Vooral vanwege het feit dat ik voor al deze mannen mocht spelen en dat zij vertrouwen toonden door mij de wedstrijd te laten spelen.”
Zverev won de supertiebreak met 10-4 en zette Team Europa zo op een voorsprong van 13-11, waardoor de ploeg van captain Björn Borg de eindzege veiligstelde. Naast de eer ontvangen Zverev en zijn teamgenoten Federer, Nadal, Dominic Thiem, Stéfanos Tsitsipás, Fabio Fognini en Roberto Bautista Agut ieder een geldbedrag van bijna 230.000 euro.
De Laver Cup zal ook in 2020 weer op de kalender staan en wordt dan gehouden in Boston. Borg en John McEnroe bevestigden zondag ook volgend jaar als teamcaptains van respectievelijk Team Europa en Team World te fungeren.
-nu.nl-