Verstappen krijgt gridstraf van vijf plekken in Rusland door nieuwe motor

26 September 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 26 September 2019 – Max Verstappen begint de Grand Prix van Rusland zondag in ieder geval niet in de voorhoede. De coureur van Red Bull Racing krijgt een gridstraf van vijf plaatsen omdat er een nieuwe verbrandingsmotor in zijn auto wordt geïnstalleerd.

Ook Verstappens teamgenoot bij Red Bull Alexander Albon en Toro Rosso-coureurs Daniil Kvyat en Pierre Gasly krijgen een nieuwe motor van Honda, zo heeft de Japanse motorleverancier vandaag bekendgemaakt.

Albon en Gasly worden net als Verstappen vijf plekken teruggezet in de startopstelling. Bij Kvyat worden nog meer motoronderdelen vervangen, waardoor de 25-jarige Rus zondag in Sotsji achteraan moet beginnen.

De 21-jarige Verstappen heeft er pas twee Grands Prix met de Spec 4-motor op zitten (begin september in Italië en afgelopen weekend in Singapore). Honda voert de update nu al door vanwege de naderende Grand Prix van Japan. De motorleverancier wil dat Red Bull en Toro Rosso in de thuisrace op 13 oktober goed voor de dag komen.

-nu.nl-