Daley Blind vindt het te makkelijk om te denken dat de strijd om de landstitel

28 October 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 28 oktober 2019 – Daley Blind vindt het te makkelijk om te denken dat de strijd om de landstitel al is beslist in het voordeel van Ajax. De verdediger is van mening dat de Amsterdammers er ondanks de al flinke voorsprong op de concurrentie nog lang niet zijn.

“Wij willen elk jaar kampioen worden en dat is ook dit seizoen het doel. We moeten ook niet bang zijn om dat uit te spreken. Maar om dat te bewerkstelligen, is niet zo eenvoudig als de meeste mensen voor ogen hebben”, zei Blind na de ruime 4-0-thuiszege van zondag op Feyenoord.

“Het seizoen is nog best lang. Wij moeten ervoor waken dat we zelf onze grootste vijand worden. Als wij op ons best zijn, kunnen we van iedereen winnen. Dat hebben we vorig jaar in de Champions League bewezen en dit jaar ook al een paar keer.”

Ajax heeft na elf speelrondes al een gat van zes punten geslagen op de naaste achtervolgers AZ, PSV en Vitesse. De hoofdstedelingen hebben daarnaast een veel

beter doelsaldo dan die drie clubs, waardoor het er florissant uitziet wat betreft titelprolongatie.

“Maar ik had het er net met Siem (de Jong, red.) ook al even over. Dit is de eerste keer dat wij met Ajax voor de winterstop bovenaan staan met een voorsprong. Ja, dat is gevaarlijk, ik voel meteen de druk”, lachte Blind.

“Ik ben het gewend om in de achtervolging te gaan en daarom ben ik de eerste die roept dat we er zeker nog niet zijn. Ik heb al een keer dertien punten achtergestaan en ben nog kampioen geworden. Dat zou ook een keer andersom kunnen gebeuren. Ik juich niet te vroeg.”

-nu.nl-