Juventus-coach Maurizio Sarri heeft het nog maar eens opgenomen voor Matthijs de Ligt

7 October 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 07 oktober 2019 – Juventus-coach Maurizio Sarri heeft het nog maar eens opgenomen voor Matthijs de Ligt. De van Ajax overgekomen verdediger speelde zondag in de topper tegen Internazionale (1-2-winst) niet voor het eerst dit seizoen wat ongelukkig.

De Ligt veroorzaakte vroeg in de eerste helft een strafschop door hands te maken – Lautaro Martinez benutte de penalty en zorgde daarmee voor 1-1 – en was ook in de rest van de wedstrijd niet foutloos.

“Matthijs is een sterke speler, maar moet zich nog wat aanpassen aan ons spel en onze manier van verdedigen. Door de blessure van Giorgio Chiellini hebben we hem snel moeten brengen”, aldus Sarri over de Nederlander.

Bij de start van de competitie had de net twintigjarige De Ligt een reserverol, maar door de zware knieblessure van de ervaren Chiellini vormt hij de laatste weken het centrale verdedigingsduo met Leonardo Bonucci.

Eerder dit seizoen zag De Ligt er in de met 4-3 gewonnen topper tegen Napoli bij de tegentreffers van Juventus ook al niet goed uit. In een aantal andere wedstrijden speelde hij ook nog niet zo goed als vorig seizoen bij Ajax.

-nu.nl-