Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zijn extra op hun hoede

29 October 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 29 oktober 2019 – Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zijn extra op hun hoede als ze op de baan in duel komen met Max Verstappen. De meervoudig wereldkampioenen in de Formule 1 zijn beducht op de agressieve rijstijl van de jonge Nederlander.

“Ja, dat doe ik zeker”, zo antwoordde Hamilton zondag na de Grand Prix van Mexico op de vraag of hij op een andere manier een duel aangaat met Verstappen dan met andere coureurs. De 34-jarige Brit won op de Autódromo Hermanos Rodríguez, maar de race had heel anders af kunnen lopen na een touché in de eerste bochtencombinatie tussen de Mercedes-coureur en de Red Bull-rijder.

Verstappen was echter het voornaamste slachtoffer en viel enkele plaatsen terug. Niet veel later liep de Limburger een lekke band op na een inhaalactie bij Valtteri Bottas en kwam hij helemaal achteraan het veld terecht.

“Sommige coureurs zijn slim, anderen wat dommer of agressiever”, zei Hamilton, die met een beschadigde auto naar de zege reed. “Door de ervaring die je opbouwt bij het rijden tegen verschillende coureurs geef je de één wat meer ruimte dan de ander.”

-nu.nl-