Liverpool is van New Balance af na rechtszaak en krijgt volgend seizoen Nike

25 October 2019

Comments: 0

Vrijdag 25 oktober 2019 – Liverpool moest er voor naar de rechter, maar de Engelse club is volgend seizoen verlost van New Balance als kledingsponsor. Zij sponsorden 50 miljoen euro per jaar. Nike wordt volgend seizoen de kledingleverancier van The Reds.
New Balance wilde echter niet zomaar plaatsmaken op het shirt van onder anderen Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Mohamed Salah. De huidige kledingsponsor beweerde dat het het recht had om het bod van Nike te evenaren en zo de sponsordeal, die komende zomer afloopt, te kunnen verlengen.
Shirtverkoop
De rode shirts van Liverpool zijn de afgelopen jaren bijzonder populair. De verkoopcijfers breken record na record. Naar verluidt betaalde New Balance jaarlijks 50 miljoen euro aan de Engelse club.
Nike zou bereid zijn om de deal die Manchester United heeft met Adidas te overtreffen, dat ieder jaar zo’n 75 miljoen euro overmaakt aan de Engelse recordkampioen.
-sportnieuws.nl-