Messi benadrukt dat hij loopbaan bij FC Barcelona wil afsluiten

9 October 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 09 oktober 2019 – Lionel Messi heeft in een interview op de Spaanse televisie nog maar eens benadrukt dat hij zijn loopbaan bij FC Barcelona wil afsluiten. De zesvoudig wereldvoetballer van het jaar voelt zich goed bij de club waarvoor hij al zijn hele carrière speelt.

“Als het aan mij ligt, blijf ik hier. Dat is nooit anders geweest, vanwege mijn gevoel voor de club, de stad en de vriendschappen die ik heb opgebouwd. Ik wil dat niet inleveren”, aldus Messi in een interview met RAC1.

De 32-jarige Argentijn heeft in Camp Nou nog een contract tot de zomer van 2021. In april van dit jaar liet Barcelona-voorzitter Josep Bertomeu weten dat hij Messi voor het leven wil vastleggen, maar zover is het nog niet gekomen.

“Voor zover ik weet is er geen nieuws”, zegt Messi daarover. “Maar ik ben eigenlijk nooit aanwezig bij de onderhandelingen over mijn contract, omdat er nooit problemen zijn. Hoelang ik nog door wil gaan? Ik bekijk per seizoen hoe goed ik nog ben. Ik heb nu een leeftijd waarop het me fysiek iets meer moeite gaat kosten, en dat is logisch.”

De vedette kwam in zijn jeugd uit voor het Argentijnse Newell’s Old Boys. Er wordt weleens gespeculeerd over een terugkeer naar de club waarbij het voor hem begon. “Het is een droom van me, maar soms moet je beseffen dat de situatie van je gezin het belangrijkst is”, aldus Messi.

-nu.nl-