Ronaldo bereikt mijlpaal van zevenhonderd goals

16 October 2019

Comments: 0

Dinsdag 15 oktober 2019 – Cristiano Ronaldo verloor maandagavond met Portugal weliswaar met 2-1 van Oekraïne, maar boekte wel een persoonlijk succes door het zevenhonderdste doelpunt uit zijn carrière te maken.

“Niet iedereen kan dit soort aantallen bereiken”, zei Ronaldo na de EK-kwalificatiewedstrijd in Kiev. “Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat we hebben verloren, maar ik ben trots op het team.”

Ronaldo is pas de zesde speler die erin slaagt om (opgeteld voor zijn clubs en zijn land) de mijlpaal van zevenhonderd doelpunten te bereiken. Alleen Josef Bican, Romário, Pelé, Ferenc Puskás en Gerd Müller gingen hem voor.

“Ik ben niet op zoek naar records, de records zoeken mij op”, concludeerde de sterspeler van Juventus. “Het is geen obsessie voor me, het komt eigenlijk allemaal vanzelf.”

“Ondanks de nederlaag moet ik van dit moment genieten. Ik bedank mijn ploeggenoten, mijn andere collega’s en mijn coaches die me hebben geholpen om de speler te worden die ik nu ben.”
‘We speelden vooral met ons hart’
Ronaldo benutte twintig minuten voor tijd een penalty, die was afgedwongen door de ingevallen PSV’er Bruma. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Portugal niet, waardoor de regerend Europees kampioen nog niet helemaal zeker is van plaatsing voor het EK van volgend jaar.

Bondscoach Fernando Santos vond dat zijn ploeg de nederlaag mede aan zichzelf te wijten had. “We speelden vooral met ons hart en minder met ons verstand. In de tweede helft ging het beter, maar het was uiteindelijk niet genoeg.”

Oekraïne is door de overwinning zeker van de eerste plaats in groep B en een ticket voor het EK. Portugal staat tweede en heeft aan overwinningen tegen Litouwen (thuis) en Luxemburg (uit) genoeg om Servië voor te blijven en zich eveneens rechtstreeks te plaatsen.
-nu.nl-