Sevilla-coach Julen Lopetegui verwijt Luuk de Jong niets na de 4-0-nederlaag van zondag

7 October 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 07 oktober 2019 – Sevilla-coach Julen Lopetegui verwijt Luuk de Jong niets na de 4-0-nederlaag van zondag bij FC Barcelona. De spits kreeg een aantal grote kansen, maar benutte die niet.

“De Jong heeft veel dingen goed gedaan, ook in het teambelang. Om in Camp Nou te winnen, moet je alles goed doen en ook een beetje geluk hebben”, aldus Lopetegui.

De van PSV overgekomen De Jong raakte onder meer de paal en zag Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen redden op een andere inzet. De Oranje-international wacht nog op zijn eerste doelpunt voor Sevilla.

“Barcelona sloeg bij de eerste kans wél toe en dat deed ons pijn”, aldus Lopetegui. “Na rust hebben we het goed gedaan, maar ook toen lieten we grote kansen liggen. Ik vind de 4-0-nederlaag onverdiend.”

Er gebeurde veel in Camp Nou. Luis Suárez opende de score met een fraaie omhaal – waarna ook Arturo Vidal, Ousmane Dembélé en Lionel Messi scoorden – en er vielen liefst acht gele en twee rode kaarten.

-nu.nl-