Thiem pakt in thuisland finaleplaats van ATP Wenen

26 October 2019

Comments: 0

Zaterdag 26 oktober 2019 – Dominic Thiem is er voor de eerste keer in zijn carrière in geslaagd om de finale van het ATP-toernooi in Wenen te bereiken. De Oostenrijkse thuisfavoriet was in de halve finales te sterk voor Matteo Berrettini uit Italië. Het werd 3-6, 7-5 en 6-3.
Eerder dit seizoen won Thiem al in eigen land het toernooi van Kitzbühel, maar dat was op zijn favoriete gravelondergrond. Op het hardcourt in Wenen kreeg Thiem de finaleplaats zeker niet cadeau. Tegenstander Berrettini won met 6-3 de eerste set en maakte in de tweede set een break achterstand goed. Thiem knokte zich uiteindelijk toch naar setwinst (7-5), waarna hij het in de derde set afmaakte: 6-3.
Zoveelste finaleplek voor Thiem
Voor Thiem wordt het zijn zesde finale van het jaar. Onlangs won hij nog in Peking door Stefanos Tsitsipas in de eindstrijd te verslaan. Ook in Kitzbühel, Barcelona en Indian Wells was hij in de finale de beste. Alleen op Roland Garros ging Thiem er niet met de hoofdprijs vandoor en moest hij in de finale zijn meerdere erkennen in Rafael Nadal.
Naar ATP Finals
Thiem is al zeker van deelname aan de ATP Finals, het toernooi waar de 8 beste spelers zich voor kwalificeren. Berrettini is nog niet zeker, maar doet met zijn halve finaleplaats wel goede zaken. Hij zag concurrent Roberto Bautista-Agut in de kwartfinales van het toernooi in Bazel sneuvelen.
-sportnieuws.nl-