Vechter Jairzinho Rozenstruik start samenwerking met Top Notch en Noah’s Ark

17 October 2019

Comments: 0

Donderdag 17 oktober 2019 – In aanloop naar Bigi Boy’s UFC gevecht verschijnt er een documentaire en een speciale walk out song van Josylvio onder de noemer #WIJGELOVENINBIGIBOY
Vandaag is bekend gemaakt dat Jairzinho Rozenstruik, ook wel bekend als ‘Bigi Boy’, een samenwerking start met de platenmaatschappijen Top Notch en Noah’s Ark. Onder de vlag #WIJGELOVENINBIGIBOY brengen de labels binnenkort een meerdelige documentaire uit rondom zijn opkomende en allesbeslissende UFC-wedstrijd op 2 november in New York. Hierin komt onder andere Remy Bonjasky als één van zijn trainers aan het woord. Bekijk de trailer hier. Binnenkort wordt ook de speciale walk out song die Josylvio voor hem schreef uitgebracht – het nummer waarmee Jairzinho opkomt. Het publiek kan hem supporten door een eigen fightcard te genereren via bigiboy.com.
De Surinaamse vechter Jairzinho Rozenstruik bereidt zich momenteel voor op zijn belangrijkste wedstrijd ooit. Op 2 november neemt hij het in Madison Square Garden, New York op tegen oud-kampioen Andrei Arlovski in de UFC (Ultimate Fighting Championship), de Champions League van de vechtsport. Hier maakt hij kans onder het oog van miljoenen kijkers de top 10 van de wereld binnen te stormen.

In aanloop naar de komende fightcard gaat Jairzinho de samenwerking aan met Top Notch en Noah’s Ark. De samenwerking met een Surinaamse atleet is voor de labels niet toevallig; zo geven Top Notch en Noah’s Ark het werk uit van vele Nederlandse artiesten met een Surinaamse achtergrond, waaronder Sevn Alias, Winne, SBMG, Leafs, Poke, Typhoon en Jonna Fraser, en bracht Top Notch in 2013 het compilatie-album ‘Sranan Gowtu’ uit met daarop Surinaamse liedjes uit zes verschillende decennia.
De connectie tussen hiphop en vechtsport
Een samenwerking als deze, waarbij de atleet in kwestie geen muziek uitbrengt, is voor de labels geheel nieuw. Vincent Patty (Algemeen Directeur Top Notch & Noah’s Ark), zelf groot fan van UFC, kwam met het idee om een samenwerking te starten: “We werken met onze artiesten vaak toe naar hoogtepunten, zoals albumreleases, en ik zie het opkomende gevecht als een vergelijkbare piek. Sowieso denk ik dat hiphop en vechtsport dichter bij elkaar liggen dan mensen in eerste instantie zouden denken. Denk aan de controverse die eromheen hangt, de verschillende persoonlijkheden en hun drive.”

De connectie tussen Jairzinho en de labels bleek bovendien dichterbij dan gedacht, vertelt Kees de Koning (CEO Top Notch): “De trainer van Jairzinho is de eigenaar van een Amsterdamse kapperszaak waar we ooit de allereerste videoclip van Top Notch schoten: ‘Kaal of Kammen’ van Extince. Hier kwamen destijds ook veel spelers van Ajax. Hier was toen al een connectie tussen hiphop artiesten en atleten, en die blijkt er nu ook te zijn. Toen ik in Suriname afsprak met Jairzinho bleek hij naar veel van onze artiesten te luisteren.”

Kruisbestuiving tussen artiesten en atleten lijkt in Nederland een natuurlijk fenomeen. Zo brachten meerdere voetballers eigen muziek uit, zoals Memphis Depay, Quincy Promes, Ryan Babel en Royston Drenthe, maakte rapper Appa een walk out song voor Badr Hari, en voetbalden grote artiesten als Broederliefde en Kevin voorheen op hoog niveau. De persoonlijke trajecten van artiesten en atleten, gekenmerkt door vallen en opstaan, vertonen grote gelijkenissen.

Over Jairzinho
Jairzinho Rozenstruik (31) woont in Paramaribo. Hij vecht al geruime tijd in de MMA sport en trainde door de jaren heen met grootheden als Tyrone Spong, Ernesto Hoost en Remy Bonjasky. Momenteel staat hij in de UFC op een WINS 2 – 0 LOSSES streak. Beide partijen won hij op KO, één daarvan was de op een na snelste KO (9 seconden) in de historie van de sport. Eerder in zijn carrière presteerde hij het al om als kickbokser 64 KO’s uit te delen.

Hieronder de trailer van de documentaire:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Dv3EPV6yXV8[/embedyt]

Klik op onderstaande link om jouw eigen fightcard te genereren:

http://www.bigiboy.com/

-TopNotch-