Profvoetballers van Surinaamse afkomst kunnen geselecteerd worden voor Suriname!

15 November 2019

Comments: 0

Vrijdag 15 november 2019 – De Surinaamse Voetbal Bond maakt het volgende bekend: Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk is het na lang en gedegen onderzoek en ondersteuning van deskundigen zover.

Suriname heeft nu de mogelijkheid om voetballers/sporters uit diaspora in te zetten om Suriname te vertegenwoordigen in de internationale/professionele competitie. Het proces naar dit hoogtepunt in de sportgeschiedenis van Suriname is niet zonder slag of stoot verlopen; er zijn voorschriften, reglementen en voorwaarden waaraan Suriname dient te voldoen.

Een belangrijke voorwaarde vanuit de FIFA is dat de sporter onbetwistbaar van Surinaamse afkomst moet zijn om in staat gesteld te worden om uit te komen voor het nationaal team. Op basis hiervan is de mogelijkheid gecreëerd om de sporters die, daarvoor in aanmerking komen, een status te geven, dat ze in staat stelt om voor Suriname uit te komen.

De SVB heeft deze langgekoesterde droom kunnen verwezenlijken door alvast met Nigel Hasselbaink van start te gaan. We hopen met deze eerste stap de weg om maximal gebruik te maken van onze diaspora geopend te hebben, waardoor we samen met spelers in Suriname het best mogelijke resultaat op wereld niveau (regionaal en internationaal) kunnen neerzetten.

Vandaag maakt ook Nigel Hasselbaink zijn debuut bij de Surinaamse Selectie (Natio) die vandaag het tegen Dominica opneemt.

De wedstrijd begint om 19.00uur in het Andre Kamperveen Stadion.

Hiermede is nog 1 van de strategische doelen van de SVB in een fase van verwezenlijking terecht gekomen. We bedanken alle betrokkenen alsmede de autoriteiten voor hun bijdrage hierbij. Samen zijn we sterk.

-Natio Suriname / Kishan Jalimsing-