Topvechter Tyrone Spong ontvangt speciale award

26 November 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 26 november 2019 – Bokser en voormalig kickbokser Tyrone Spong is geëerd met een Lifetime Achievement Award in de sport genaamd “Kankantrie”.

Tyrone Spong, momenteel de meest gedecoreerde bokser in de geschiedenis van Suriname. begon zijn carrière op 14-jarige leeftijd, hij was Nederlands kampioen en werd op slechts 18-jarige leeftijd een professionele kickbokser en wereld kampioen datzelfde jaar.

Als professionele kickbokser was hij 10 keer wereldkampioen, 2 keer Europees kampioen, Benelux kampioen en Nederlands kampioen. Hij was meerdere keren vechter van het jaar en werd uitgeroepen tot de nummer één in RingSports Magazine. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot een van de top 10 grootste kickboksers aller tijden.

Top vechter

Nu ontving Spong dus de Lifetime Achievement Award in de sport genaamd “Kankantrie” Lifetime Achievement Award. Hij ontvangt de prijs voor zijn bijdrage aan liefdadigheid in zijn thuisland Suriname. Spong verblijft momenteel in England waar hij sparringpartner is van Anthony Joshua.

Anthony Joshua bereidt zich voor op zijn komende gevecht tegen Andy Ruiz Jr op 7ndecember. Omdat Spong zelf niet aanwezig kon zijn, werd de prijs uitgereikt aan zijn vrouw Valerie Spong.

-vechtsportinfo.nl-