Bigi Boi verrast UFC-wereld met KO op Overeem

8 December 2019

In: Sport
Comments: 0

Zondag 08 december 2019 – De Surinaamse MMA-vechter Jairzinho “Bigi Boi” Rozenstruik heeft wederom voor een daverende verrassing gezorgd. In de Capital One Arena in Washington DC stond de vechtsporter in de ochtend van zondag 8 december in het langverwachte treffen van de UFC Fight Night tegenover de in Groot-Brittannië geboren Nederlander Alistair “The Demolition Man” Overeem. In de laatste vier seconden van de vijfde ronde deed Rozenstruik wat het aanwezige publiek en miljoenen kijkers, waaronder die uit thuisland Suriname en Nederland, lang niet hadden zien aankomen. Nadat hij zijn opponent eerst met een linkse jab geraakt had, zweefde Rozenstruik noch voordat Overeem van de slag bekomen was, in met een directe en goed gemikte rechtse.
De schade die hij aan de bovenlip van zijn tegenstander aanrichtte, sprak boekdelen van waar Rozenstruik naar toe wil: een plek in de hoogste regionen van de UFC en een gevecht tegen de Fransman Francis Ngannou. “One Shot, One Kill. I hope you respect this fight”, was één van zijn eerste reacties. Tegen de meegereisde familie en Surinaamse fans zei hij in Sranantongo blij te zijn voor hun steun. De Surinaamse vlag ontbrak niet in de octagon, de achthoekige ring waarin de wereldvermaarde Ultimate Fighting Confederation (UFC) haar gevechten afwerkt.
De professionele Muay Thai- en MMA-arbiter Dan Miragliotta arbiter was genoodzaakt meteen in te grijpen en de partij stop te zetten. Tot dat moment had Overeem zichtbaar meer overwicht op Rozenstruik. Op een paar flying kicks en twee punches na had Bigi Boi weinig in de melk te brokkelen tegen Overeem die hem overweldigde door hem tot drie keer toe op de grond te krijgen.

Daar is de Nederlander gedreven in en het kostte Rozenstruik veel moeite zich staande te houden. Bigi Boi goodie het venijn echter al vanaf de start van de partij erin door de hand van Overeem te weigeren. Na meerdere goede acties van Overeem liet Rozenstruik pas in de vierde ronde met mooi lichaamswerk enkele goede acties zien. Toch kwam de knock-out als een verrassing. De vijfde ronde liep ten einde toen Overeem naar de kant werd gedreven. Als de linkse hoek niet verrassend was, dan was de rechtse stoot dat wel en het meest doeltreffend.
Intussen gaat Twitter los met reacties op deze overweldigende overwinning, aangezien voor aanvang het voordeel aan Overeem gegeven was. Enkele reacties: “OMG. You could see that coming and it was still shocking. Alistair Overeem was gasssssed. Final 10 seconds of a fight he had to have been winning, Jairzinho Rozenstruik lands the walkoff shot. Woooow.” “Wow overeem fought the perfect fight for 24 min and 56 seconds all it takes is one” “Rozenstruik just destroyed Overeem’s lip with that right hand. Sheesh. Crazy that Overeem popped right back up afterward.”

-NII-