Mottonshoop heeft kunstgrasveld

25 December 2019

Comments: 0

Woensdag 25 december 2019- Onder veel belangstelling van kinderen van Mottonshoop, Kasabaholo en omgeving is een kunstgrasveld in gebruik genomen. Een lang gekoesterde wens van de buurtbewoners is in vervulling gegaan. Dit is het negende kunstgrasveld dat aangelegd is vanaf december 2018. De velden worden mogelijk gemaakt door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken met als projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). De fondsen komen uit het Suriname Sportontwikkelings Fonds.

Districtscommissaris Eric Graauwde van Paramaribo Zuid- West, Helmond Proeve, vertegenwoordiger van de buurtbewoners, DNA lid Roselli Cotinho en minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie hebben hun dankbaarheid geuit voor de aanleg van het kunstgrasveld. Ook hebben zij de bewoners opgeroepen om het te blijven onderhouden en zorgvuldig mee om te gaan.

Kenneth Jaliens, vertegenwoordiger van de KNVB, gaf aan dat er ook 9 world coaches getraind zijn die de kinderen deskundig zullen begeleiding. Zij zijn verantwoordelijk voor het bijbrengen van life skills aan de kinderen middels voetbal en sociale vaardigheden.

Minister Lalinie Gopal, van Sport- en Jeugdzaken heeft benadrukt hoe belangrijk bewegen is voor een gezonde leefstijl. Hiernaast heeft zij opgeroepen om het kunstgrasveld te koesteren. De minister heeft haar dankbaarheid getoond aan alle actoren die een bijdrage geleverd hebben om Mottonshoop ook te voorzien van een multipurpose kunstgrasveld. Het volgende veld dat opgeleverd zal worden is voor Jarikaba in het district Saramacca.

-Ministerie van Sport- en Jeugdzaken-