Suriname domineert met Bodybuilding

9 December 2019

Comments: 0

Maandag 9 December 2019 – De Surinamse atleten hebben in het weekend tijdens de Yana Cup in Frans-Guyana de eerste plaats in alle categorieën weten te bemachtigen. De Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond (SBWB) had dertien participanten afgevaardigd. Zij moesten het opnemen tegen deelnemers uit Frans-Guyana, Guadeloupe, Trinidad en Tobago en Haïti.
Wehl werd beste in de klasse 85 kilogram en zwaarder en pakte de overall-titel. Sergio Holwijn werd tweede in de categorie 85+ kilogram.
In de gewichtsklasse -85 kilogram werd Faizel Pinas winnaar, Rudolph Getrouw tweede, Randal Haakmat derde en Shown Roberts vierde. Op het onderdeel junior bodybuilding waren de eerste en tweede plaats voor Haakmat en Roberts. Muscular Men’s Physique werd gewonnen door Pinas, gevolgd door Jermain Wielsen en Fernando Krak. Getrouw en Haakmat waren de besten bij Classic Physique en bij Men’s Physique (korter dan 1,78 meter) legde Riandino Josafath beslag op de eerste plek en werd Krak vierde.
De vrouwen wisten ook prijzen in de wacht te slepen . Roxanne Djarkasi pakte de eerste plek op het onderdeel Bikini short. Landgenote Priscilla Calor won Bikini tall en pakte de overall-titel. Jo Pereira werd eerste op het onderdeel Body Fitness, terwijl Militia Galimo het onderdeel Bikini Wellness op haar naam schreef.
-(SBWB)-