Alle kwartfinales Roland Garros op overdekt centrecourt

28 January 2020

Comments: 0

Alle partijen in de kwartfinales bij de mannen en de vrouwen op Roland Garros worden dit jaar gespeeld op een overdekt court Philippe-Chatrier, het hoofdstadion.
Dat maakte de organisatie maandagmiddag bekend. De acht kwartfinales van het Franse grandslamtoernooi worden over vier sessies verspreid, over twee dagen. Elke sessie krijgt een mannen- en vrouwenwedstrijd. Tot vorig jaar werden er ook kwartfinales gespeeld op court Suzanne-Lenglen, dat geen overdekking heeft.
,,Alle kwartfinalisten zullen nu in identieke omstandigheden spelen”, meldde de organisatie. ,,Omdat er een dak boven Philippe-Chatrier is, kan het programma niet verstoord worden door het weer en zullen alle spelers uit hetzelfde deel van het speelschema evenveel rust krijgen tussen de wedstrijden.”
Roland Garros vindt plaats van 18 mei tot en met 7 juni.